Методи за удължаване на косата

Изборът на най-подходящия метод за удължаване на косата зависи от много фактори. Най-важните са свързани със структурата на косата ви и резултата, който искате да постигнете – временен (само за 1 вечер) или дълготраен (повече от месец). Ето защо е важно да бъдете предварително информирани и задължително да се посъветвате с професионалист за най-подходящия за вас метод за удължаване на косата. Тъй като винаги подхождаме индивидуално към всеки наш клиент, тук няма да се ангажираме със съвет кой метод за какъв тип коса е най-подходящ.

Удължаване с клипси

Клипсите наподобяват малки фиби със силиконов елемент, с помощта на който тресата се закрепва здраво към косата. Този метод за удължаване е изключително практичен, бърз и удобен, защото тресите могат да се свалят и поставят всеки ден. Освен това удължената коса се поддържа лесно. Методът също така е подходящ, когато искате да поставяте косата за удължаване само за специални случаи – фотосесии и т.н. Един наистина безвреден начин да имате дълга и красива коса.

Удължаване със стикери

Стикерите представляват тънки треси с незабележима лепенка в единия край, които при залепване се сливат с естествената коса. Удължаването на косата със стикери е метод, който по никакъв начин не уврежда косата Ви.

Зашиване/пришиване на коса

Това е един от първите методи за удължаване на коса. При него тресата се зашива за вашата коса с конци. През около 1 – 3 месеца трябва да се прави повдигане на тресите, тъй като естествената ви косата израства. Пришитата косата е здраво закрепена и изглежда много естествено.

Удължаване с кератинови кичури

При този метод се използват отделни кичури коса за удължаване, а не треси. Кичурите коса имат специални кератинови капсули, с помощта на които здраво се закрепват към основата на кичур от вашата естествена косата. От броя на поставените кератинови кичури зависи какъв обем искате да придадете на косата си.

Удълженията с капси

При този метод удължената коса се прикрепя за естествената косата с малки капси, които имат идентичен цвят с този на екстеншъна и практически са незабележими. Удълженията могат да бъдат както треси, така и кичури. Поддръжката на косата при този метод зависи от растежа на вашата коса. Обикновено на около 1 – 3 месеца капсите се преместват на горе към основата на косъма.

Арт Форум предлага професионално и висококачествено обслужване при избора на всеки от изброените методи за удължаване на коса.