3 неща които трябва да знаете преди да си сложите екстеншъни

Вече почти не останаха дами, които да не са използвали екстеншъни. Следващите три практични съвети са всички, които за първи път ще слагат удължения за коса.

Проверете дали фризьорът има достатъчнo опит при поставяне на екстеншъни

Напоследък почти всеки втори фризьор пише че слага екстеншъни, но това не означава, че е има достатъчно знания и опит за тази дейност. Съветваме Ви да не се доверявате на съмнителни салони за красота със специалисти, които са изгледали 5 клипчета в youtube как се слагат екстеншъни. Тези фризьори няма да могат и не са в състояние да монтират правилно екстеншъните, нито ще могат да ви посъветват кое ще е най-добре за вас по отношение на цвят на косата или метод на поставяне на удълженията.
За това първата ви задача е да проучите дали фризьорът, при който сте решили да си слагате екстеншъни има достатъчно опит в тази дейност. Черпете информация от познати и приятели и от интернет разбира се.

Само естествена човешка коса

За всички, които искат да има красива коса и перфектна визия е важно да се насочат към екстеншъни, изработени от естествена човешка коса. Когато екстеншъните са изработени от естествена коса, клиентът има възможност да прави с тях всичко, което прави и с естествената си коса. Ако косата е от 100% естествен човешки косъм, няма проблем да бъде боядисвана, къдрена, изправяна, стилизирана по всякакъв начин. Разбира се цената на тези екстеншъни е по висока, но косата заедно с кожата са едни от „аксесоарите“, които носим всеки ден със себе си не трябва да правим компромиси с качеството.

Първо опитайте с метода удължаване с клипси

Ако за първи път ще слагате екстеншъни, удълженията с клипси са вероятно най-добрият вариант за вас. Както подсказва и името, при този метод на удължаване се използват клипси (фибички). С тяхна помощ тресата се закрепва здраво към естествената Ви косата. Този метод за удължаване е изключително практичен, бърз и удобен, защото тресите могат да се свалят и поставят всеки ден. Освен това удължената коса се поддържа лесно.

 

За по вече информация за нашия главен фризьор Албена Атанасова, методите за удължаване на коса и всичко което ви интересува разгледайте нашата интернет страница artforumhair.com. Ако имате допълнителни въпроси пишете ни в facebook.