Как да се грижим за екстеншъните през лятото

От смяната на сезона и новите температурни условия косата ни е изложена на стрес. Основните „стресови“ фактори които оказват влияние както на естествената ни коса така и на екстеншъните ни са вредните UV лъчи на слънцето, пясъка на плажа, солената вода в морето и хлорът и другите химикали в плувните басейни. Затова през летните месеци е изключително важно да се полагат малко повече грижи за косата с екстеншъни, за да се избегне нейното изсушаване, изтъняване и загуба на блясък. Разбира се за това са не необходими много усилия или скъпи процедури. Нашата мини програма от 3 съвета ще ви помогне екстеншъните ви да изглеждат красиви през наближаващото горещо лято.

Без продукти за коса съдържащи алкохол

Първият ни съвет е през лятото да избягвате стилизиращи продукти за коса, които съдържат алкохол. Подобни спрейове заедно със силното слънце ще изсушат допълнително косата ви. Въпреки, че екстеншъните които предлагаме (Art Forum Hair) са изработени от 100% естествена човека коса с най-високо качество, те не овлажняват като естествената ви коса от скалпа. Затова използвайте овлажняващи продукти за коса с UV защита, балсами и маски, които са подходящи и за вашата естествена коса.

Само суха коса

Добре е бързо да подсушавате косата си с кърпа след всяко мокрене или ако е възможно да използвате сешоар. Не оставайте екстеншъните мокри дълго време. Препоръчително е да сплете косата си на плитка или в ниско кокче, докато сте в морето или басейна. По точи начин косата ви няма да се заплете. Избягвайте носенето на косата на опашка особено ако имате кератинови кичури.

Миене на косата

През лятото обикновено след плажа или басейна се налага по-често да миете косата си. За качествените екстеншъни от естествена човешка коса това не е проблем. Просто използвайте специална четка за екстеншъни. Тя има влакна, които се плъзгат и не увреждат екстеншъните. За заплетените си краища можете да използвате и обикновена четка.

Както виждате през лятото косата с екстеншъни изисква почти същите грижи, както и нашата собствена.