Кои са основните видове екстеншъни от човешка коса?

Едно от последните проучвания в бюти индустрията съобщава, че през последните години желаещите да удължат косата си са се увеличили с повече от 40%. Същевременно екстеншъните от естествена човешка коса са все по търсени и предпочитани по целия свят. Причината за това, е че тези екстеншъни на практика имат еднаква структура с вашата коса, смесват се много добре с нея и животът им е много по-дълъг в сравнение с екстеншъните изработени от изкуствена коса. Има три основни вида екстеншъни от естествена коса, от които можете да избирате. Ще започнем с най-високо качествената коса.

Девствена човешка коса

Девствената човешка коса е най-качествената коса на пазара. Тази коса е получена от жени или млади момичета, които никога не са третирали косата си химически (с боя за коса и препарати за изправяне) или термично (къдрене или изправяне) с маша и преса за коса. Много често тази коса не е сушена и със сешоар и грижливо е пазена от вредните ултравиолетови лъчи на слънцето под кърпа или забратка. Това е най-високият клас коса за удължаване и съответно цената е най-висока. С нея можете да правите всичко, което правите и със собствената си коса – боядисване, изправяне, къдрене.

Реми (Remy) коса

Почти всички он лайн магазини пишат, че продават реми коса. Какво означава това? При реми косата всички косми в екстеншъна са подредени по един и същи начин от върха към корена т.е в единия край са връхчетата в другия корените и посоката на растеж на косъма е запазена непроменена. Като цяло реми технологията гарантира по-дълъг живот на екстеншъна и предпазва косата от заплитане. Следва най-ниското качество – не реми коса.

Нереми коса

За съжаление обаче в 90% от случаите обявата, че косата е реми е рекламен трик за да се оправдае високата цена на предлаганата коса за удължаване. Не реми косата обикновено е събирана от пода на фризьорските салони и е невъзможно всеки косъм да бъде подреден правилно. След кратко използване не реми косата се заплита и на практика става неизползваема.

Надяваме се, че ви бяхме полезни и вече бихте могли да различите отделните видове естествена човешка коса!