Правилна грижа за екстеншъни

Красотата изисква поддръжка. Това важи и за косата с екстеншъни. Ето професионалните съвети за грижа за коса с екстеншъни от нашите експерти.

  1. Измиване
  2. Използвайте шампоан, който по принцип е подходящ за вашия тип естествена коса. Обикновено краищата на дългата коса са по-сухи в сравнение с основата на косъма. Затова осигурете хидратираща терапия с балсам или маска за коса. Добре е да знаете, че балсамът има предимно разресваща функция, докато маската обвива косъма и го протектира. По тази причина ви препоръчваме използването на маска за коса след всяко измиване. Нанасянето на кристали за коса преди изсушаване на косата със сешоар е повече от необходимо. Редовната употребата на балсам, маска и кристали ще направят дългата ви коса по-мека, жива, лъскава и здрава! Както виждате не са ви необходими специални продукти за екстеншъни. Няма да се ангажираме и с рекламата на конкретни марки. Ако имате допълнителни въпроси и не сте сигурни кой е най-подходящият продукт за вас консултирайте се с нашия фризьор.

  3. Разресване
  4. Препоръчително е да се използва четка за коса. Тя не накъсва косата и разресването е много по-лесно. Предлагат се специални четки за удължена коса, комбинация между естествен косъм и изкуствени нишки така, че да не се уврежда естествената коса и екстеншъна. Най-важно е избраната от вас четка да ви осигурява комфорт при разресване на косата. Запомнете, че добрата и редовна грижа за косата гарантира нейния по-дълъг живот.

  5. Боядисване
  6. Косата с екстеншъни подлежи на боядисване. Спазвайте само едно просто правило – никога не боядисвайте косата си сами в домашни условия. Рискувате да увредите косата или да не получите очаквания от вас цвят. Консултирайте се с нашите експерти за оптималното времетраене на самото боядисване, коя боя за коса ще бъде най-подходяща за вас, както и за всичко, което ви вълнува по отношение на боядисването.

  7. Изправяне и къдрене
  8. Ние използваме само екстеншъни от 100% естествена човешка коса, които подлежат на къдрене и изправяне също както и вашата коса. Прекалено честата термична обработка с преса за изправяне или маша за къдрене би могла да увреди външния слой на вашата собствена коса и екстеншъна. За да избегнете това вредно влияние редовно употребявайте термозащитна козметика. По възможност използвайте и по-ниска температура при изправяне и къдрене на косата.

  9. Стилизиране
  10. Може да продължите да използвате продуктите, с които стилизирате вашата собствена коса, като за предпочитане са тези с ниско алкохолно съдържание.

Вече сте наясно, че косата с екстеншъни не изисква прекалено сложна поддръжка от ваша страна. Ние винаги сме на разположение да обсъдим заедно всички въпроси, които ви вълнуват и да ви дадем ценни съвети затова как да поддържате косата си бляскава и красива!