Защо индийската коса е най-предпочитаната за екстеншъни?

Индийската коса е най-разпространеният вид коса за удължаване поради следните причини:

  • Косата е със средна плътност и структурата е близка до европейската. Затова е и много подходяща за прибавяне към европейски коси.
  • Индийската коса подлежи на стилизиране и къдрене и всички манипулации дълго се запазват.
  • В естествено състояние индийската коса е с тъмни цветове, от кафяво до черно като обикновено е вълниста. Къдриците на косата могат да бъдат запазени или в последствие косата да бъде изправена с преса и да е напълно гладка. По отношение на естествения цвят на косата почти винаги се налага да бъде променен в зависимост от предпочитанията на клиента, който ще използва косата. Може би само цветът на наситената черна коса се запазва, когато се правят екстеншъни със същия цвят.
  • Индийската коса има и друго важно предимство – издръжлива е. Това означава, че дори и след като вече е отрязана има дълъг живот. Има много случай при които екстеншъни от индийска коса се използват всекидневно около 5 години.

Съгласно горепосочените причини може да се твърди, че индийската коса е най-подходящия заместител на европейската коса (особено за хора с по-гъста и твърда коса). Тя е и най-търсената за производство на екстеншъни.

Между другото, когато се говори за индийска коса много често се казва, че тя е девствена (необработвана). Какво означава това? Обикновенo тази коса се взема от съвсем млади индийки, които никога не са боядисвали, изправяли или къдрили косата си. Косата е и грижливо предпазвана и от вредните слънчевите лъчи. След отрязването косата не се обработка с нищо освен да се измие няколко пъти с вода. По тази причина е възможно девствената косата да има специфична миризма, ако например е била третирана с етерични масла.

В някои случаи може да има и съвсем естествени единични обезцветени сиви или бели косми. Като цяло девствената индийската косата е изключително здрава и лъскава. По този начин тя много добре реагира на боядисване и има изключително дълъг живот. Може да се закупи в най-различни състояния – на грамаж или треси (редове) с различни размери.

Ето защо ние от Артфорум работим само с индийска коса!